Cum să alegi tapetul potrivit: 5 sfaturi

Cum să alegi tapetul potrivit: 5 sfaturi

Icon 08/06/2023
Cum să alegi tapetul potrivit? Cum să evitați problemele de spațiu? Ce bază de tapet este mai ecologică? Ce trebuie să știi despre tapet, pentru a nu intra în mizerie? Acestea și alte întrebări au răspuns de către experții noștri în design de pereți

Montaj

Când cumperi haine, le probezi? Deci, tapetul este îmbrăcăminte pentru casă. Prin urmare, nu ezitați să încercați tapetul de pe perete. Trebuie să vă uitați la tapet nu într-o rolă, ci rulându-l pe unul sau doi metri de-a lungul peretelui. Puteți atașa eșantionul pe perete și puteți da înapoi câțiva metri pentru a aprecia imaginea de ansamblu. Dacă încă vă plac niște imagini de fundal, cumpărați o rolă de probă și testați-o în „condițiile de teren”, adică acasă.

Acordați o atenție deosebită iluminatului. În cabină, de obicei nu coincide cu locuința: lămpile fluorescente sunt mai reci decât iluminatul din apartament. Culoarea tapetului și senzația lor în camerele care se confruntă cu diferite părți ale lumii se schimbă semnificativ. Așadar, imaginile de fundal ușoare reci pot obține o nuanță murdară în camera „sudică”, iar în cea „de nord” uneori chiar dorește să adauge căldură și luminozitate cu ajutorul nuanțelor mai calde de tapet.

Colecții și culori de tapet

Încercați să nu cumpărați imagini de fundal din colecții diferite. Alegeți o colecție - acest lucru vă va permite să faceți interiorul mai armonios și mai puțin colorat. Traiești cu acest tapet de cel puțin trei ani.

Desigur, dacă vă place să vă asumați riscuri și să iubiți experimentele, puteți alege imagini de fundal din diferite colecții. Dar totuși este mai bine să studiezi toate ofertele disponibile. Designerii profesioniști au lucrat la ele, asigurându-se că combinația este corectă din punct de vedere stilistic și, în același timp, nu banală.

Produs adăugat în coș